Poluarea

POLUAREA APELOR

14Poluarea apei datorita agentilor biologici (microorganisme si materii organice fermentescibile) duce la o contaminare puternica, bacteriologica a apei, care are drept urmare raspandirea unor afectiuni cum sunt colibacilozele sau hepatitele vitale, febra tifoida.

 

POLUAREA SOLURILOR

Solul este un amestec de materie din plante, minerale si animale care se formeaza intr-un proces foarte lung, poate dura mii de ani.solul poate fi poluat astfel:

  •   direct prin deversari de deseuri pe terenuri urbane sau rurale, sau din ingrasaminte si pesticide
  •   indirect, prin depunerea agentilor poluanti ejectati initial in atmosfera, apa ploilor contaminate.

15

POLUAREA AERULUI

Se vorbeste despre poluarea atmosferica atunci cand una sau mai multe substante sau amestecuri de substante poluante sunt prezente in atmosfera in cantitati sau pe o perioada in care pot fi periculoase pentru oameni, animale sau plante si contribuie la punerea in pericol sau vatamarea activitatii sau bunastarii persoanelor. Printre poluarile atmosferice naturale se numara polenul plantelor, florilor care provoaca alergii. Substantele poluante din atmosfera sunt substante gazoase, lichide sau solide care le modifica compozitia.

 POLUAREA FONICA

Poluarea fonica reprezinta expunerea oamenilor sau a animalelor la sunete ale caror intensitate sunt stresante sau care afecteaza sistemul digestiv, provoaca disconfort si probleme de sanatate, ritm cardiac inalt, dereglari psihice si nivel mare de stres, dereglari de somn, probleme cognitive, capacitate redusa de concentrare, probleme auditive.

 CALCULATORUL

 În vremea noastră calculatorul a devenit aproape indispensabil. Dar pe lângă aspectele pozitive, trebuie să fim atenţi şi la riscurile pe care le prezintă utilizarea în exces a calculatorului. Studiile realizate în ultimii ani arată că persoanele care petrec foarte mult timp în faţa calculatorului ajung în scurt timp să aibă diverse probleme (o sa ajunga ca Dragomir). Limitarea utilizării nu este mereu posibilă, deoarece pentru foarte mulţi acesta este un instrument de lucru. Dar soluţii există! Rămâne ca fiecare să ia decizia corectă în această privinţă. Depinde în final de noi.

 TELEFONUL CELULAR

Telefonul celular planeaza incertitudinea creata de posibilele efecte negative ale radiatiilor emise de telefoanele mobile(cancer in special).Radiatiile electromagnetice neionizate pot genera efecte termice dar si reactii asupra tesutului celular si sistemului nervos.(in special antenele de telefoane).

 BOMBE ATOMICE

Radiatiile nucleare produse la centrala nucleara, materiale radioactive ajung in mediul inconjurator si in atmosfera, de unde vantul si curentul de aer le pot duce peste tot iar expunerea la aceasta determina aparitia unor cancere si a altor boli

ARMELE BIOLOGICE

Constau in microorganisme (bacterii si virusi) a caror virulenta si contagiozitate au fost mult sporite prin procedee de laborator. Aceste culturi microbiologice sunt apoi folosite astfel:inoculatea pe organisme-vector sunt lansate in containere in spatele liniilor inamice si lasate in libertate.

GAZELE TOXICE

Constau in substante detinute de cele mai multe ori in laborator, care, in functie de structura lor actioneaza diferit asupre organismului uman. Fara exceptie aceste arme de distrugere in masa afecteaza, uneori ireversibil, mediul inconjurator, ducand la grave dezechilibre ecologice.

Ceea ce oamenii nu stiu este ca majoritatea speciilor de plante si animale sunt afectate negativ de orice tip de poluare!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s